Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
H

hela33

29. 2. 2012 23:41
Velký omyl

Prosím, děláte z komára velblouda. Nic není nařízeno jednoznačně. Například v jednom z jihomoravských okresů se VPP jako veřejná služba pro nezaměstnané týkají pouze osob, které jsou vedeny na ÚP déle než rok (tzn. bez podpory) a v rozsahu 20 hodin měsíčně (podle mne je to málo). Vím to zcela jistě, neboť se do této akce zapojím. Vše je tedy v režii místních ÚP. Ty se rozhodují podle situace v regionu. Mnoho lidí se zde už z ÚP odhlásilo. A věřte, že to nejsou žádní chudáci. Jsou to právě ti, kterým se nehodí hlásit se na obecním úřadě. Lidi by se najednou dozvěděli, že ta práce, kterou dělají není legální. Takže myslím, že takto nastavené VPP nejsou jenom na škodu. Jsem také přesvědčena, že člověka, který po dlouhé době příjde o práci jen tak na VPP neuvidíme, nikdo ho vykonávat veřejnou službu nepošle. Je to  jenom hrozný humbuk. Divím se autorce, že si nezjistí přesné informace, než vyplaší tolik lidí.

5 0
možnosti
PV

grimosa

1. 3. 2012 0:03
Re: Velký omyl

problém je v tom, "že vše je v režii místního UP". Co když se někdo znelíbí paní na UP a ta jej schválně pošle zametat ulice. Může se odvolat s tím že se to tak přece běžně nedělá? Jak takového člověka pak při zametání odlišíte od kriminálníka, který má tyto práce jako trest?

2 0
možnosti
MM

Babajezi

29. 2. 2012 22:37
Krásně a pravdivě napsané

Ještě bych dodala další kousek skládačky. Četla jsem si seznam prací, které je možné vykonávat jako práce veřejně prospěšné od ÚP. Zajímavé čtení - např. ošetřovatelství - nějak nikoho nenapadlo, že na to se studuje škola? Práce v knihovně - a to se jako propustí knihovnice? Pomoc při zajišťování pořádku při sportovních akcích - no fáááájn - si půjdu zadarmo nechat dát po papuli........ A další perličky tam jsou.

A pak mne napadá - pro koho je výhodnější obsadit místo nezaměstnaným zdarma než prostě někoho zaměstnat, ale zaměstnance pak samozřejmě muset platit?

1 0
možnosti
N

nocenka

29. 2. 2012 13:07
Ještě k těm povídačkám

Oblíbený argument,jak někdo přijde o pracovní návyky je opravdu úplně zcestný. Sama jsem byla pár měsíců nezaměstnaná po škole, nicméně nečinilo mi nejmenší problémy potom naskočit do práce a přizpůsobit se pracovnímu tempu. Pokud je někdo líný jak veš a doma ho nenaučili, že je sem tam potřeba něco dělat, tomu nepomůže ani dvacet let zametání.

1 0
možnosti
ZR

729

29. 2. 2012 13:33
Re: Ještě k těm povídačkám

Pracovní návyky, hrubé porušení pracovní kázně, nefachčenko, nemakačenko, to všechno jsou výrazy reálného socialismu, které mne vracejí do mládí. Různá ta zneužívání, nadužívání, jako by vypadla ze slovníku Gustava Husáka, který 22 let hořekova nad tím, jak lidi nechápou tu skvělou myšlenku, myšlenku reálného socialismu. Nyní pod vedením neomylné koalice tzv. "pravice", která prakticky ve společnosti zrušila zásluhovost se ta slova opět hodí. A není překvapením, že v čele těchto vládních kreatur stojí pan Nečas-bývalý nomenklaturní svazák. Vstoupit do ˇKSČ už nestihl. Tragedií ovšem je,že jsme se ocitli v džungli. Jako opice!

1 0
možnosti
L

limu

29. 2. 2012 12:17
Tak at mi stát nic nestrhává

a já si za ty prachy budu platit pojistku pro případ ztráty zaměstnání. Když se člověk podívá na vejplatnici a na strážky a odvody to by zaplakal, ale když pak je potřeba něco využít, třeba onemocní, musí do nemocnice, ztratí práci v tu ránu se z něj v očích státu stává vyžírka co má jen nataženou pracku? 20 let makam jak černej 10-12 hodin denně a odvádím vše poctivě a pak pomažu někam ke koštěti?

0 0
možnosti
JD

drtinajan

1. 3. 2012 11:54
Re: Tak at mi stát nic nestrhává

Pred nejakou dobou jsem byl sluzebne v USA a zrovna v te dobe muj otec prodelal srdecni operaci (bypass). Americti kolegove z toho byli uprimne zdeseni, rikali mi ze to pro nas musi byt katastrofa - nechapal jsem proc. Nedovedli pochopit ze jsme za tu operaci nic neplatili (tedy ze byla v ramci pojistky). Rikali mi ze v jejich podminkach (kde si presne podle Vaseho prani plati pojistku sami) se na takovou operaci pojisti opravdu jen ti nejbohatsi. Neni u nas vsechno v poradku, ale v zemi ktera by jela podle Vasich not bych opravdu zit nechtel ....

0 0
možnosti
VG

govi

29. 2. 2012 8:32
Hmmm.

.... " drž hubu a plav !!! "   ;-)

0 0
možnosti

000

29. 2. 2012 6:00
Vláda by se především měla snažit

vytvářet pracovní místa,  přitáhnout sem zahraniční firmy, které vytvoří pracovní místa, nebo podpořit místní podnikatele se zajímavým výrobním programem, který zaměstná spoustu lidí. To je cesta. A ne neustále jen vymýšlet, jak zbytek pracujících ožebračit, aby "ti naši nedotknutelní" měli co rozkrádat.

0 0
možnosti

aldik7

29. 2. 2012 9:28
Re: Vláda by se především měla snažit

no, až Kalousek rozjede další vlnu škrtů, tak spíš se místa budou rušit než zakládat :-/

0 0
možnosti
JL

blueheart

28. 2. 2012 17:32
samozřejmě že má autorka pravdu

Pan Drábek je Osel. V Libni pozoruji metařskou partu - pohybuje se zejména na zastávce tramvaje Stejskalova - asi proto, že nedaleko je úřad práce a místní úřad ..čisto tam nevidím..ministři kdyby vylezli z vládních automobilů a prošli se po ulicích a projeli tramvajkami a busy, by viděli a cítili!!! Realitu, pěkně smrdí...Smrdí to ve státě českém a ještě bude, protože zlepšení nevidno. Naopak, makaj, aby to šlo dolů a zbídačování lidí pokračovalo. Tím, že zvyšují daně a zmrazí důchody klesne prostě koupěschopnost obyvatel. to je řešení? tvářej se že jo.

Když někdo sedí desetiletí v parlamentu, ve státní správě, je profesionální partajník, ví o realitě kulový, to se vědělo i za komoušů a stejné je to za kapoušů... 

Byl jsem bez práce skoro rok loňského roku, po 50 člověk má malé šance, nevymýšlí si, že ji nemůže najít, nikdo o něj prostě nestojí!! Také absolventi (např.můj syn grafik) se těžko chytají, pokud nemají praxi -  a to v Praze. Howgh.

0 0
možnosti
RH

Ubaram

28. 2. 2012 9:17
omyl

Obávám se, že spousta vašich úvah vychází z jednoho: "lidi chtějí pracovat". To dnes bohužel není pravda. Spousta mladých nemá žádné "koníčky", nečte knihy, nesportuje. Zajímají je sociální sítě a tím to hasne. Tím pádem v 18ti letech neví co chtějí dělat, takže jdou na vysokou "aby si protáhli mládí". Stát se tomu přizpůsobuje, a aby byl schopen nabízet 50 % mladých VŠ je patřičně zjednodušuje což má za následek vznik nových fakult a kdejakých sociálních škol. Výsledkem je, že se spousta z těchto "studentů" profláká na VŠ 5-7 let, někteří z nich za tu dobu dokončí třeba i bakalářské studium.

Jenže i když tihle lidi skončí VŠ, neví co budou chtít dělat. Vlastně ani nechtějí dělat. Chtějí žít u rodičů dokud to jde, ideálně načerno vykšeftovat nějaký nájem až nebude zbytí, a pak se dál flákat životem. Jenže zrovna tyhle bohužel reforma nezasáhne...

0 0
možnosti
RM

r_o_s

28. 2. 2012 10:56
Re: omyl

Pořád se ale tedy nabízí otázka, proč trestáme ty co pracovat chtějí? Netvrdím, že nemáte pravdu v tom co říkáte, ale nemělo by se s tím něco dělat? Tohle není o špatných lidech, tohleto je špatný systém...

0 0
možnosti
MB

Miroslav82

28. 2. 2012 8:18
Nesouhlasím

Milá paní právničko/houbařko/plavkyně...Jste zcela mimo. Doporučuji se nad obsahem Vašeho blogu SKUTEČNĚ, nikoliv jenom povrchně, zamyslet.

Pěkný den

3 0
možnosti
O

ODSCSSD6

28. 2. 2012 14:06
Re: Nesouhlasím

Vazeny pane nevimco.... kdyz nekomu napisu, ze je zcela mimo, co takhle pridat arguenty a poznatky.. v cem nema slecna pravdu a jak to teda je doopravdy...

napsat "jste zcela mimo" umi i dite na zakladce...

1 0
možnosti
FM

fr-mottl

27. 2. 2012 23:44
aby nebyl nekdo prekvapen, v Nemecku je 70% lidi pro

aby nezamestnani byli nuceni vzit ty nucene prace, v CR to nebude jinak.

Kdz odvazeli Zidy do koncentraku, tak taky nikdo neprotestoval, samotneho se to prece netykalo.

1 0
možnosti
  • Počet článků 76
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6807x
Jsem Katka. A tenhle blog se co nevidět přesune jinam. Kam? Hledejte. Pokud to bude osud, najdete mne. Pokud ne... no, mí tři čtenáři mi stačí