Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
SK

blb

24. 2. 2012 9:48
Mluvíte mi ze srdce

Dobrý den, slečno Zagorová! ¨

To, jak jste popsala popsala ten Drábkův nesmysl, je úplně přesné! Já bych ale měl na Vás, jako na právničku, několik dotazů, kterými se pokusím Vaše úvahy ještě rozšířit. Jak je možné, že lidé, pracující na VPP (veřejnoprospěšná práce) za svou práci nedostávají mzdu? A nejedná se tedy o "nucené" práce? Jak je možné, že lidé, pracující na VPP nejsou důchodově pojištěni (ÚP za ně zaplatí pouze pojištění zdravotní)? Jak jsou lidé, pracující na VPP vybaveni ochrannými pracovními pomůckami? Tady asi oranžové vesty stačit nebudou, nebo si mají ve své tíživé situaci ještě kupovat rukavice, montérky, čepice, boty? Kdo lidi, pracující na VPP prokazatelně proškolí z bezpečnosti a ochraně zdraví při práci? Jak se bude, v návaznosti na předešlé, řešit případný pracovní úraz?  Mohl bych ještě ve svých dotazech pokračovat, ale lékař mi nařídil nerozčilování se, aby to prý se mnou nešlehlo. Copak to ale jde?!

5 0
možnosti
EZ

Emiliano Zapata

24. 2. 2012 9:51
Re: Mluvíte mi ze srdce

Jak je možné, že někomu přijde normální sedět doma, nechat si posílat peníze a nedělat nic.

0 0
možnosti

Quazi

24. 2. 2012 9:40
Přiznání

Já zametám kolem baráku (paneláku) sama od sebe a odpadky sbírám taky. Být nezaměstnaná, mám na tohle víc času.

Dělám to sama od sebe a dokonec mne to i těší, protože mám nějakej pohyb aspoň. Ale každej podle sebe. Mně osobně to ponižující nepřijde a naopak jsem ráda, že můžu obci (polis) nějak přispět. Kromě daní, podotýkám.

1 0
možnosti

Lupulin

24. 2. 2012 9:28
Ubohost...

...tak tahle obhajoba je teda pěkně ubohá...to si jako ymslíte že takhel se svět někam pohne když budou všichni stát s nastavenou dlaní a čekat až jim do ní něco spadne.....UBOHOST šílená UBOHOST!!!!!

2 0
možnosti
RH

Enter67

24. 2. 2012 10:21
Re: Ubohost...

No, když státu platíme nějaké daně, odvody na zdravotní a sociální a penzijní a nevímjaké zabezpečení, pak snad MÁME PRÁVO OČEKÁVAT, že se o nás v tíživé situaci aspoň ČÁSTEČNĚ postará!!! Nebo stát je tady od toho, aby jen bral a nic nedal??? Asi ne...

1 0
možnosti
E

Endis

24. 2. 2012 9:03
Nikdy bych zametat nešla!

Musela bych se hanbou propadnout a radši bych neměla na chleba Rv

Je to vyděračství!

1 0
možnosti
KD

SecondWisdom

24. 2. 2012 9:06
Re: Nikdy bych zametat nešla!

Chudoba cti netratí. ;-)

0 0
možnosti
MK

Real4m

24. 2. 2012 8:34
Volba

Pěkná diskuze, stejně jako výzva autorky k zamyšlení.

Jediné co nás všechny odkudkoliv spojuje je "volba". Každý máme možnost zvolit si podle svého. Zhora je nám vnuknut systém, jehož ač chceme nebo ne, jsme součástí. A na nás je jen jedno jediné, naše volba.

Pokud budeme mít možnost zvolit si, sami si vybrat, není to ještě tak zlé.

Hlavu vzhůru.

1 0
možnosti
PB

arrosage

24. 2. 2012 9:15
Re: Volba

Volba je jen iluze.

0 0
možnosti
M4

Míra 4.2

24. 2. 2012 7:56
No, ona ta Zagorka je hodná holka, ale...

Rv  Bláboly!

1 0
možnosti
PK

bakules2

24. 2. 2012 7:20
NEMUSÍ

každý si muže dělat co chce.Škoda že při svém vzdělání nevíte že sociální pijistění je čistě důchodové a přispěvek na zaměstnanost sloužil k vytváření pracovních míst ne jako pojištění že přijdu o práci.Jak muže vzdělaný člověk takhle populisticky mlžit.Karmu dostanete i když napíšete že Venca ukradl pero.

2 0
možnosti
JJ

jita

24. 2. 2012 8:35
Re: NEMUSÍ

Je zvláštní, že když nás na VŠ v 90-tých učili co z odvodů jde na co, byla v tom sociálním zahrnuta i podpora v nezaměstnanosti. Nevím dnes je svět sobectější. Tenkrát jsem chápala, že někdo má prostě tu smůlu, že ho nechtějí zaměstnat.

On člověk nad 50 let je pro některé zaměstnavatele eklhaft. I když má za sebou desítky let zkušeností, děti odrostlé a tedy může práci věnovat více času (během pracovní doby nemyslí na to, že dítě snad došlo v pořádku do školy, že nezlobí, že došlo v pořádku domů) a pracuje s plným nasazením. 

Dnešní mladí mluví o nezaměstnaných jako o příživnících a lenoších.  Za 30 let, pokud se nezmění politika zaměstnanosti to poznají sami - někteří to poznávají hned po škole. Ti potom mluví jinak.

Co chcete v zemi po výprodeji firem, kde noví majitelé vzali know-how a šli vyrábět jinam, vybavení prodali, nebo odvezli, lidi propustili. Ani ve výrobě potravin nejsme soběstační.

0 0
možnosti
NŠP

Neznám špinavé peníze

24. 2. 2012 3:00
Model

pracuji, abych měl příjem, bude muset být změněn na mám příjem, abych mohl pracovat. Tak PROSTÉ to je.  :-)

0 0
možnosti
DM

Azreael

24. 2. 2012 1:28
85 hodin? To je vtip?

Pockat pockat pockat.... To clovek ktere je jen veden na uradu prace aby za nej stat platil socku tak musi odpracovat 85 hodin verejne prospesnych praci s lopatou v ruce za mesic? To je vtip? To je nejakych 15 kc na hodinu, ne? :D

No tomu rikam snizovani statisticke nezamestnanosti za kazdou cenu :D

2 0
možnosti
EZ

Emiliano Zapata

24. 2. 2012 8:50
Re: 85 hodin? To je vtip?

Pokud je podpora 1000 měsíčně tak jo.

0 0
možnosti
R

Roliw2011

24. 2. 2012 1:01
Ve vašem článku i ve článku na který reagujete chybí

jedna maličkost. A to, že veřejnou službu musí vykonávat i nezaměstnaní, kteří nejsou v hmotné nouzi. To znamená, že veřejnou službu cca 80 hodin měsíčně musí zdarma vykonávat evidovaní na úřadu práce i tedy, pokud žádné dávky hmotné nouze a dokonce ani sociální dávky neberou. Stačí žít ve společné domácnosti s někým jehož příjem je dostatečně vysoký, tehdy žádné dávky neberete a přesto musíte na veřejnou službu jinak sankční vyřazení z evidence.

1 0
možnosti
PKL

Politicky korektní lež

24. 2. 2012 1:10
Re: Ve vašem článku i ve článku na který reagujete chybí

Ale podporu dostanete, i když máte manžela miliardáře. navíc stát za občany zaevidované na ÚP platí v každém případě zdravotní pojištění a část doby (doba kdy berete podporu + max 3 roky) se vám započítává do odpracované doby na důchod.

....

Ale taky si myslím, že veřejné práce po dvou měsících je blbost.

0 0
možnosti
  • Počet článků 76
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6807x
Jsem Katka. A tenhle blog se co nevidět přesune jinam. Kam? Hledejte. Pokud to bude osud, najdete mne. Pokud ne... no, mí tři čtenáři mi stačí