Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Sker

7. 1. 2010 15:11
Já...

... bych vám i auto půjčila a klidně si sedla vedle a nesahala na ručku, ALE mám auto s automatem, neb jsem ne moc dobrý řadič :-)

A co se týče blbánků, o kterých jste psala... jo, ty se rojej jak houby po dešti. Buď znervózňujou cíleně zetkaře nebo se prostě jen chovaj, jako že jsou na silnici sami, protože oni si potřebujou osahat to silné nové autíčko, co jim rodiče půjčili/koupili... Povesit za koule do průvanu...

0 0
možnosti

motylek_02

19. 12. 2009 22:55
:/

no nazdar, nenapadlo me ze se nekdo muze bavit takovym zpusobem. fuj. no zetko na aute ani nahodou. budu varovat kde se da. :-)

0 0
možnosti

silver_surfer

24. 11. 2009 21:24
Katerino

vy by jste tedy ale stala za zasun....

0 0
možnosti

Yesname

25. 11. 2009 16:46
Re: Katerino

Když někdo přijde z kospody, tak by neměl lézt na diskuse. To pak na sebe vykecá i co neví.

0 0
možnosti

smajlik :)

19. 11. 2009 21:19
Ještě jsem zapomněl,

... nejlepší způsob, jak se naučit řídit, je najít si rozumného chlapa s autem, co se o to auto nebojí, nemá problém jej půjčovat, a rád se nechá vozit ;-) :-P

P.S. pokud nemáte nikoho, kdo by Vám byl schopen vybrat ojetinu, až budete chtít něco koupit, tak s tím Vám klidně pomůžu, to není až zase takový problém. Problém je spíš to, že výdaje samotnou koupí zdaleka nekončí, spíš naopak, a to i v případě, že se vybere dobře...

0 0
možnosti

PetrBrno

20. 11. 2009 0:22
Re: Ještě jsem zapomněl,

K čemu by Kátě byla ojetina?8-o Moc by si nepomohla. V Praze by byla cca o 10 minut pozdějc než autobus, ale najít ráno volné místo v Dejvicích je umění. Platila by majlant za něco co ani nepotřebuje. Ten článek je o něčem jiném. O nespravedlnosti kterou cítí v rodině ohledně oře.

0 0
možnosti

smajlik :)

19. 11. 2009 20:15
Nedávejte si na auto Z-ko

... jen to provokuje kretény. Kdysi jsem měl na autě Z-ko, protože jsem auto půjčoval ségře na učení. Bylo tam asi čtvrt roku. Za těch čtvrt roku jsem zažil přesně takových ataků několik. Sice skončily přesně opačně, protože jsem si žádný líbit nenechal,  a nadto se coby mechanik o lehce otřískané auto nebál, takže si to buď druhá strana rychle rozmyslela, nebo přišla k lehké úhoně a rozmyslela si to poté také, ale donutily mě to označení sundat, protože ségra by je ustát nemusela.

0 0
možnosti

cara al sol

19. 11. 2009 20:31
Re: Nedávejte si na auto Z-ko

Je otázka, jestli těch pár bulíků za čtvrt roku představuje větší nebezpečí, než normální řidič, který začátečníka může přecenit a někde na křižovatce to do něj napálí. Podle mě to druhé riziko je horší - pokud člověk dokáže podobného deb*la rozdýchat, nic se mu nestane, protože bulík většinou velice dobře ví, co si z hlediska vlastní bezpečnosti může dovolit. Radši bych ho chvíli snášel, pak ho vytroubil nebo prostě zastavil a počkal, až přejede.

0 0
možnosti

cara al sol

19. 11. 2009 19:49
Když na tebe někdo troubí

a nejde o výstrahu z bezpečnostních důvodů, zatrub si taky a ještě víc. To je moje rada pro vyplašené začátečníky. A mimochodem - spousta nálepek typu "pozor začátečník" je sice rádoby vtipných, ale ne moc účelných - chce to pořádné Z v trojúhelníku a nic kromě toho! Žádní zajíci, přiblblé nápisy apod. Z větší dálky se to jinak dost špatně luští a snadno přehlédne.

Pro autorku: Držím palce, doporučuju kondiční jízdy, stejně jako někdo přede mnou. Aspoň pár hodin ročně, než auto bude. Případně si nějaké auto občas vypůjčit v půjčovně. Článek se mi líbil. R^

0 0
možnosti

NTPT

19. 11. 2009 19:18
hm

Víte, ono není o to že je nevyučená, ale že  jezdí jako kráva.  Ono "já nic já neumím já se to učím " NEOSPRAVEDLNUJE to kdy mě třeba přímo ohrozí (přejíždění do pruhu bez pohledů do zrcádka , couvání), když se chová jako by na cerstě byla sama (ted jedu já a jedu 70 na 80ce a ty mě nepředjedeš prrotože JA se to teprv učím)

nebo když neumí uhnout či dokonce brání v předjetí.

Nebo když se bojí a při každém protijedoucím vozidle cukne volantem.  Když je nevyppočitatelná v tom co právě udělá.

0 0
možnosti

Yesname

19. 11. 2009 19:41
Re: hm

Přesně. Úplně přesně stejně jako když nějakej vůl napíše blbě tvrdý nebo měkký Y/I a z pohledu inteligenta je za úplnýho kreténa. Co takhle trochu tolerance? Myslím obě strany. Jezdil jste někdy po vesnických cestách na západ od našich hranic? Tam to tak docela funguje. Auto je pro přesouvání se z jednoho místa na druhé. Nikoli kvůli zvedání sebevědomí.

0 0
možnosti

Yesname

19. 11. 2009 19:08
Sakra, tady je dnes

spousta chytrejch. To se nechytám. Takový traumatický zážitky bohužel nemám. Jinak fakt máte dost smůli s tím, že Vás doma nenechali jezdit. Třeba to ještě dohoníte. Třeba Vám k tomu pomůže nějakej, kterej Vás získá. Ale bacha, tohle je spíš výsada těch, co nejsou džentlmeni.

0 0
možnosti

Yesname

19. 11. 2009 19:11
Re: Sakra, tady je dnes

... jsem se překlepl o klávesu. Mělo být ... smůlu... Takhle to vypadá jako hrubka. Trapas. :-)

0 0
možnosti

burden

19. 11. 2009 18:00
držím palce

Nedejte se znervóznit od blbců. Jinak ve Vašem postavení každá rada drahá. Prostě si počkejte a jednou se Vaše postavení změní. Až se tak stane mám několik doporučení:

1.) Nešetřete benzín. Raději si kupte velké auto s velkou spotřebou a silným motorem, i kdyby za stejnou cenu bylo starší. Měl jsem jednu známou, krásnou holku. Umřela ve fiatu UNO když jí nedala přednost Avie. Síla motoru je strašně důležitá, hlavně pro začátečníky. 90% krizových situací vyřešíte prostým zmáčknutím plynu a zanecháním krizové situace za sebou.

2.) Až začnete jezdit, tak jezděte stylem "Auto jsou moje boty, bez něj nejdu ani do sámošky za rohem". Najedete-li za rok 25 000 km, naučíte se jezdit. Pojedete-li pět let každý rok 2 500 km tak se jezdit nenaučíte. Až budete mít za sebou ten rok a 25 tisíc km, tak můžete začít šetřit a jezdit jenom když budete potřebovat. Protože jak jednou budete umět jezdit, už to nikdy nezapomenete.

Přeji hodně šťastných kilometrů a mnoho štěstí na silnicích.

0 0
možnosti

Ježikača

26. 11. 2009 15:25
Re: držím palce

děkuji. tohle by se mělo přidávat jako příloha k řidičáku. spousta lidí by takové rady ocenila. třeba jako pobídku rodičům, aby občas "půjčili".

0 0
možnosti

zcek

19. 11. 2009 15:53
nechápu

Já nevím, co to je za debilní zvyk v rodinách nenechávat řídit čerstvé řidiče-děti, resp. syny ano, dcery ne, a navíc komentovat řízení a radit. Měla jsem štěstí, že naši byli osvícení a jakmile jsem dostala řidičák (v 18), kamkoliv se jelo, řídila jsem já a táta si vzadu četl a hotovo, snaž se jak umíš. Šlo mi to a bylo to v pohodě. Jednou, opravdu jen jednou, jsem vezla strejdu (kreténa a černou ovci rodiny) a ten jen co si sedl vedle mě, hned začal radit, jak si mám připnout pás a kdy nejlíp a jak má vypadat správně připravené sedadlo...sám najezdil 200km ročně se strachem v očích a max. 60km/hod. Strejda radil prvních 500m, pak jsem zastavila a z auta ho vyhodila, ať si jede busem. Táta ze zadního sedadla řek, že dobrý, jedem dál, a hotovo. No teď jsem 6 let v podstatě řidič z povolání, i když doby, kdy jsem jezdila 400km jako obchoďák denně, jsou díkybohu pryč:) Držím palce:)

0 0
možnosti
  • Počet článků 76
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6807x
Jsem Katka. A tenhle blog se co nevidět přesune jinam. Kam? Hledejte. Pokud to bude osud, najdete mne. Pokud ne... no, mí tři čtenáři mi stačí