Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
K

Kozlík_

5. 11. 2009 17:45
Hezky a mile napsané

Nevím, jestli autorka někoho shání a takto ho nechce utvořit k svému obrazu. To ale není důležité. Dotkla se jedné důležité věci. Lektoři leckdy naučí lidi chovat se nějakým předepsaným způsobem nebo způsobem vedoucím k určitému cíli. Musím uznat, že toto funguje, ale zároveň tyhle praktiky jsou mi dosti cizí. Vadí mi naučená galantnost, kde to je jasně spojené s tím, že chlap chce ulovit ženskou. Tj. nechová se tak, že by to chování měl v sobě zabudované hlouběji, choval se obdobně ke všem, i když ulovit chce jen jednu. Tj. k jedné, kde něco chci, se budu chovat vzorově. Ale ta slušnost ve mě nebude, takže k nějaké míň atraktivní a starší paní jako hulvát. Autorka správně pozoruje, že takto se jednou bude chovat k ní.

Ta účelovost či vypočítavost mi vadí nejen v této oblasti. Nemám rád lidi, co jsou přehnaně zdvořilí vůči šéfům a cíleně se kamarádí s lidmi, kde z toho něco kouká. K ostatním zas mají velký odstup nebo jsou i hulvátští. Bohužel, toto je dosti v české povaze.

0 0
možnosti
K

Kozlík_

5. 11. 2009 17:47
Re: Hezky a mile napsané

takže jestli autorka hledá, tak většina českých mužů tu neobstojí. Přijde mi, že v zemích s delší demokratickou tradicí jsou vzájemné vztahy přece jen lepší, to myslím jak oblast partnerství, tak mezilidské vztahy vůbec.

0 0
možnosti
S

StanislavWiener

5. 11. 2009 17:31
Jak správně otevírat dveře

Chlapi, to, co píše Katka1, je pravda, já o tom vím docela hodně. Důležitý je ale jeden moment, který Katka nezmínila. Ty dveře, který budete otevírat, si musíte nejdřív trochu pootevřít. Pokud k těm dveřím přijdete společně a nebude šance, jak si je předem pootevřít, zkuste fígl s letícím ptáčkem nebo tak něco. Když se pak slečna otočí zpátky, dveře už budete mít nepatrně pootevřené. Co uděláte vy? Obě ruce namíříte směrem ke dveřím, přimhouříte oči a začnete jakoby působit. Rukama se těch dveří vůbec nesmíte dotknout. Potom do těch dveří nepozorovaně lehce kopnete, aby se začly otevírat samy. A pak? Je to jasný. Máte ji v kapse. Celou dobu si bude říkat "tyjo, jak to udělal?";-D;-D

0 0
možnosti
KL

Klara L

5. 11. 2009 18:03
Re: Jak správně otevírat dveře

;-D

0 0
možnosti
S

stepulka

5. 11. 2009 17:29
Muž musí hlavně

být čistý, příjemně vonět, nemají mu čouhat chlupy z nosu a uší, ....;-D

Má vyzařovat něco, co ženu zaujme, ale to se tu nedá v kostce popsat ;-).

Pěkný článek.

0 0
možnosti
BT

Barbarka_CZ

5. 11. 2009 17:29
souhlasím

S článkem souhlasím. Muž, který neví, co je slušnost, galantnost, gentlemanství a vychování, nemá v mém životě místo.

0 0
možnosti
MP

admiral666

6. 11. 2009 10:39
Re: souhlasím

Nejde prece o misto v Tvem zivote, ale v Tve pochve.

0 0
možnosti
M

Mončí

5. 11. 2009 17:23
A mě se článek

líbil!!!Bylo to vtipný,pravdivý,oddechový,co víc chtít?

0 0
možnosti
M

milanalois

5. 11. 2009 17:12
Milá slečno, je to jinak.

Dokud jsem postupoval v duchu Vašich rad, neměl jsem téměř šanci.

0 0
možnosti
KL

Klara L

5. 11. 2009 18:06
Re: Milá slečno, je to jinak.

Tak to by mne zajímalo, co jste hledal. Anebo možá jste neměl šanci "ani přesto", a nikoli "právě proto". Protože, jak jsem už psala níže, je to podmínka nutná, nikoli však dostačující.

0 0
možnosti
KP

krysodlak pizmovy

5. 11. 2009 16:33
to jsou vsechno nesmysle veci

To jestli se mi zena libi a jestli si s ni vubec neco chci zacinat vim behem prvni minuty kontaktu, stejne tak jako vim, jestli se ja libim ji. Pokud neni podminka vzajemne sympatie splnena, tak nepomuze zadny kurz sebelepsiho chovani ani zadny sebedrazsi make-up. Nekteri lide maji holt tu smulu, ze nejsou ani hezci ani sympaticti (pro vetsinu jedincu opacneho pohlavi), jeste navic trpi nizkym sebevedomim a neumi navazovat kontakty a pak potrebuji podobne kurzy. Je mi jich lito, ale nevim jak jim pomoci.

A nemyslim ze gentlemanstvi se da naucit. Nejde to naucit o nic vic nez prirozena pokora, velkorysost, vnimavost a citlivost.

0 0
možnosti
D

deacon.frost

5. 11. 2009 16:29
Rady pekne, ale...

Ja se sice zadneho z tech kurzu neucastnil, ale troufnul bych si tvrdit, ze vice jak polovina celkoveho casu techto kurzu je, jak ji sakra oslovit tak, aby rekla ano =)(tj ty zarucene postupy jak z ni dostat telefonni cislo a datum prvni vecere ;))). Pak uz je to jenom o tom najit tu "pravou"(at jiz ve smyslu pozitivnim nebo negativnim) a i docela jednodussi(rekl bych :D).

Ale je to jenom tip ;) Muzu se i mylit(to netvrdim na bazi nizkeho sebevedomi, ale na zaklade toho, ze se dost casto pletu. Nekdo ten zmatkar a popleta byt musi, ze jo :-))

0 0
možnosti
ZZ

hasmen

5. 11. 2009 16:22
Tak tady ne,tady končí veškerá legrace...

Omlouvám se ,ale na feministickým "srazu" nemám co dělat ...

0 0
možnosti
KL

Klara L

5. 11. 2009 16:34
Re: Tak tady ne,tady končí veškerá legrace...

Tedy, to by se vám feministky asi pěkně poděkovaly, že je házíte do jednoho pytle s námi, které chceme a oceňujeme, když nám muž otevře dveře nebo pomůže do kabátu! Feministce by z toho asi naskočila husí kůže ;-D

0 0
možnosti
JK

Majkyho_pupik

5. 11. 2009 16:16
Teda nevim

s blogem souhlas, ale nejak sem tam nenasel to nejzakladneji, co umoznuje ziskat zenu ci muze. Bez pusobeni vzajemne chemie to nejde a naopak pokud chemie je, clovek nekdy odpusti i daleko vetsi nepravosti nez ty zminene v clanku. Obzvlast nektere zeny jsou v odpousteni velkych hrichu svych vysnenych princu pomerne zdatne...:-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 76
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6807x
Jsem Katka. A tenhle blog se co nevidět přesune jinam. Kam? Hledejte. Pokud to bude osud, najdete mne. Pokud ne... no, mí tři čtenáři mi stačí