Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Sedmikrásky : orchideje - 1:0

Mám kamarádku Radku. Radka je tak zásadním prototypem vobyčejný holky, že podezřívám Matku Přírodu, že ji snad uplácala na objednávku: nijak výrazně krásná, nijak výrazně chytrá, nijak výrazně štíhlá. Jen má takovou jednu zvláštnost – každému je s ní tak nějak dobře.

 Radka patří do skupiny lidí, kteří po celá léta podnikají různé blázniviny i akce zcela seriózní, sem tam někdo přibude, sem tam někdo „odbude“, ale ta zhruba dvacítka lidí je pořád pohromadě. V létě na vodu či na kola, v zimě na lyže. Lidé různých povah, různých povolání, spojení dlouholetým kamarádstvím a pocitem sounáležitosti „s partou“.

 Jednoho dne přivedl jeden z našich kamarádů do party Jeho. Prý nový kolega z práce, říkal, teď se přistěhoval, docela fajn chlap, třeba zapadne. Ukázalo se, že On, nový kolega z práce, je fajn víc než jen docela a zapadl víc než jen dobře. A stalo se, co se dalo očekávat. Radka se zakoukala. Chvíli lítala hlavou v povětří a pak byla prudce posazena na zem. Na první letní vodáckou akci On přivedl svou přítelkyni. Dlouhonohá blonďatá orchidej zamrkala řasama, muži z party zavzdychali a Radce bylo jasné, že je z kola venku.

 První, plánovací večer se odehrával tak jak se více méně dalo očekávat. Všichni muži z party se pasovali do role osobního komorníka Jejího Veličenstva a Orchidej, usazená na čestném místě u táboráku, zářila na všechny strany svou neobyčejnou krásou.

 Po prvním dni skutečné akce se však ukázalo, že Orchidej:

-         pozici Háčka pochopila tak, že Háček je ta osoba co v nových plavkách od Lacoste chytá sluneční paprsky na přídi lodi a přitahuje obdivné pohledy všech mužů kilometr daleko. Následkem toho třikrát uvízli na mělčině a loď důkladně obouchali o všechny kameny mezi Rožmberkem a Českým Krumlovem, v důsledku čehož se opozdili za ostatními o čtyři hodiny a stan stavěli za tmy.

-         nebude stavět stan, protože to neumí, nikdy to nedělala ani dělat nebude, stejně jako nošení dříví, rozdělávání ohně či vynášení lodi na sucho, aby v noci neuplavala

-         rozhodně nebude jíst guláš s chlebem, protože guláš neobsahuje vyvážený poměr vitamínů a minerálů pro lesklou srst a zdravé kosti, chleba není celozrnný a kofolu nemají „lajt“ (a navíc tam ani neměli ubrusy)

-         ve stanu spát nebude, protože tam byl pavouk a co když tam budou další a navíc tam není polštář (který jí On – hrubián zakázal vzít sebou, protože se kvůli sadě sedmero plavek a šesti letních šatiček už nevešel do konve)

-         už nikdy, nikdy, nikdy nepojede na žádnou přiblbou akci s těma Jeho pitomejma kamarádama a těma krávama, co nosej trapný gumový boty k plavkám a vůbec se nemalujou, nevědí kdo je Ralph Lauren a (ta potupa) je jim to jedno.

 Druhého rána se Ochidej sebrala, sedla na vlak a odjela domů. A On strávil zbytek prodlouženého víkendu rozpolcen mezi touhou zůstat na té skvělé akci s kamarády a hrůzou, co ho doma čeká za to, že všeho nenechal a neběžel za ní.

 Následujících několik měsíců se On účastnil všech akcí sám a Orchidej evidentně nikomu z party nechyběla. Ukázalo se, že Orchidej vyhodnotila ženskou konkurenci ve skupině jako naprosto neohrožující její neochvějné postavení jediné královny Jeho srdce a povolila mu pravidelnou účast na „schůzích“ party. Čím za to musel zaplatit, se parta nikdy nedozvěděla.

 O dalších pár měsíců později vystavil On Orchideji propustku a začal projevovat intenzivní zájem o jistou slečnu z party, která se pavouků nebojí, pozici Háčka pochopila zcela správně, jí guláš s chlebem a pije i kofolu co není lajt a umí se smát tak, že se prostě musíte smát s ní – hádáte správně: o Radku.

 Teď by se asi hodil happyend, svatba, děti a tak, a já bych Vám ho moc ráda napsala, jenže to bych lhala. Pravdou je, že Radku to počáteční zakoukání se časem přešlo a v době, kdy On usiloval o změnu Háčka na své lodi, byla již nějakou dobu zaháčkována někde jinde.

 Ale i tak, v tomhle duelu to bylo jednoznačně Sedmikrásky : Orchideje – 1:0 (čemuž jsem ráda za všechny Sedmikrásky, kterým zcela nepokrytě fandím).

 

Autor: Kateřina Zagorová | pondělí 21.6.2010 10:01 | karma článku: 38,98 | přečteno: 5032x
  • Další články autora

Kateřina Zagorová

Nový byt, aneb tahle válka se vede na kila

Asi před třemi měsíci jsem se přestěhovala. Po maratonu vyřizování spojených se změnou adresy, jsem konečně stála uprostřed svého nového bytu.... a spousty krabic. Protože jsem veškerý nábytek zanechala ve svém původním doupěti, vrhla jsem se vstříc novému bydlení vybavena nafukovací matrací, jedním zahradním stolkem a velkou spoustou iluzí o tom, jak si to tu krásně zařídím. Ach sladká naivito, tehdy jsem, já hloupá, vůbec netušila, že tahle válka se povede na kila.

16.8.2012 v 12:01 | Karma: 40,60 | Přečteno: 8374x | Diskuse| Ostatní

Kateřina Zagorová

Letecký den

Jsem bezrizikový typ. Bojím se výšek. Bojím se rychlé jízdy. Bojím se tmy a bouřky. A mravenců. Bojím se sednout cizímu člověku do auta, co kdyby to byl špatný řidič. Prostě se opatruju jako oko v hlavě.Když mne ale kamarádka lákala na Matějskou, že se spolu s jinou kamarádkou nechají vystřelit v té bungee kouli, nemohla jsem si to nechat ujít. Škodolibě jsem se těšila, jak jim bude špatně, protože do tohohle životu nebezpečného nesmyslu by dobrovolně vlezl jen naprostý šílenec. Ti bystřejší z mých čtenářů se právě škodolibě zachechtali.

31.5.2012 v 10:14 | Karma: 33,78 | Přečteno: 5513x | Diskuse| Ostatní

Kateřina Zagorová

Veřejně prospěšné práce nezaměstnaných? Přemýšlejme.

Argumenty pana Drábka ve prospěch povinnosti nezaměstnaných po dvou měsících pobírání podpory odvést 20 hodin týdně státu formou bezplatných prací „pro veřejnost“ se zdají být celkem logické:

23.2.2012 v 14:35 | Karma: 48,57 | Přečteno: 28428x | Diskuse| Olomouc

Kateřina Zagorová

Připravujeme Vánoce

Normálně máme Vánoce více méně klidné. V průběhu listopadu vybádám, co by kdo chtěl naježit. První týden v prosinci ježím v obchodech a zbytek adventu jásám nad horkým čajem, jak jsem na to vyzrála. Úklid se děje ve dvou víkendech na počátku prosince vždy v sobotu, zatímco velké pečení (a uždibování) se koná v neděli. S mamkou máme manufakturu na výrobu cukroví, takže to slušně odsejpá.

22.12.2011 v 14:59 | Karma: 32,73 | Přečteno: 3072x | Diskuse| Ona

Kateřina Zagorová

Inovujeme

Od jisté doby jsem poněkud nedůvěřivá k „inovovaným složením“ a „vylepšeným recepturám“. Většinou to totiž znamená jediné:

14.12.2011 v 14:18 | Karma: 28,20 | Přečteno: 2978x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Triumf českých středoškoláků. Zvítězili v soutěži NASA s návrhem dálkové opravy družic

27. dubna 2024  17:21

Pětice českých středoškoláků uspěla ve finále prestižní mezinárodní soutěže Conrad Challenge v...

Praktický i pro zábavu. Americká firma nabízí robopsa s plamenometem

27. dubna 2024  17:04

Americká firma Throwflame poprvé zveřejnila cenovku za svého robotického psa, který má na sobě...

Putin přímo nenařídil zabít Navalného, dospěly k závěru americké tajné služby

27. dubna 2024  16:21

Americké tajné služby dospěly k závěru, že ruský prezident Vladimir Putin pravděpodobně přímo...

Na britského turistu zaútočil v Karibiku žralok. Muže zranil deset metrů od břehu

27. dubna 2024  16:17

Čtyřiašedesátiletý britský turista skončil na jednotce intenzivní péče, když jej u severního...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 76
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6807x
Jsem Katka. A tenhle blog se co nevidět přesune jinam. Kam? Hledejte. Pokud to bude osud, najdete mne. Pokud ne... no, mí tři čtenáři mi stačí