Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

motylek_02

26. 3. 2011 5:31
ajajaj

utajovane city nesmelych muzu neschopnych se projevit 8-o. Snad se vylecila a nepotrebuje preleceni.

0 0
možnosti

lu1

9. 3. 2011 11:29
i o smutných věcech se dát psát s nadhledem

vášnivě jí vyzná lásku na pískovišti :) Kateřino článek sice o smutných věcech, ale jako vždy vtipný :) Díky

0 0
možnosti

Orde Wingate

3. 3. 2011 7:56
Velmi příjemné čtení, karma jako vždy

Někdy mi při čtení přijde líto, že se sympatickou slečnou Katkou nikdy nepotkám.

Ledaže bych se poučil od Aničky a přestal jen snít. Vyrazil do Prahy. S kytkou v ruce a motýly v břiše pak čekal na druhém chodníku před advokátní kanceláří ...

0 0
možnosti

Viki007

8. 3. 2011 18:05
Re: Velmi příjemné čtení, karma jako vždy

obávám se, že jenom s kytkou si Tě Káťa nevšimne :-P:-/.

0 0
možnosti

Astaroth

2. 3. 2011 12:09
nahradni bydleni

Najemnika v regulovanem na neurcito se da zbavit jen poskytnutim nahradniho bydleni v teze obci. Coz muze byt nekde na kraji Stodulek az u Reporyji, ale prece.

0 0
možnosti

comme il faut

26. 2. 2011 3:30
Anička snila o architektovi

zatímco měla pracovat na popeláři.

0 0
možnosti

Katka1

26. 2. 2011 9:34
Re: Anička snila o architektovi

Anička v prvé řadě vůbec neměla snít. Měla jít a pozvat asiarchitekta na večeři. Hned by věděla, jak na tom je a mohla se případně poohlížet po nějakém šikovném kuchaři či tom popeláři. Nebo třeba doktorovi, co já vím......

0 0
možnosti

myskamiki

25. 2. 2011 23:02
sneni

je krasne a nebezpecne :-)

.

.

Je zabavne, ze clanek o sneni mnozi berou jako poradnu pro zkrachovalou matku ;-)

0 0
možnosti

Kozel_

25. 2. 2011 22:10
Vyhodit nájemníka nelze

Kdo má trvalou nájemní smlouvu, tak se ho můžete zbavit výpovědí. Tu ovšem můžete dát jen v zákonem vyjmenovaných případech. Vlastně, tuhle výpověď můžete dát i nájemníkovi, co máte na rok. Tj. musíte mít ty určité důvody, např. potřebovat byt pro sebe apod. - to znáte přece lépe, jako právnička, předpokládám.

Trošku mícháte 2 věci dohromady. Regulované nájmy jsou nemravnost a dojímavý příběh nešťastné Aničkyto fakt nezmění. Potraviny v obchodě mají taky volnou cenu, obchodník je může prodávat, jak draho chce. A jídlo je nakonec ještě větší nutnost než mít své vlastní bydlení. Pod mostem přespat nouzově lze, bez jídla být ale ne.

Stejně mi přijde, že jste v tom příběhu spíš prozradila něco o sobě. Vy jste docela náročná, jednou jste psala, že i rozmazlená. A ono platí obecně, že vysokoškolačky se hůře vdávají. Teda, to se říkalo v době, kdy lidem přes 50 bylo kolem 20. Dnes je vysokoškoláků několikanásobek, takže ty šance jsou podstatně lepší. Jednak už nejste v tak málo početné

0 0
možnosti

Kozel_

25. 2. 2011 22:21
Re: Vyhodit nájemníka nelze

elitní skupině a pak taky je tu několikanásobně více mužů - vysokoškoláků.

Já si stejně myslím, že existují i jiné možnosti, než zůstat sama nebo si vzít nějakého syčáka. Že takových mužů je možná většina. Chtělo by to možná v něčem slevit. Říct si, co je skutečně důležité a na čem Vám záleží nejvíc. Jestli na bezvadném obklékání, znalosti a dodržování etikety a galantnosti. A nebo aby měl vš, byl i inteligentní (ne vždy se ty 2 věci sejdou), ale pokud jde o oblékání nebyl na Vaší úrovni. Zrovna tohle řada mužů neumí, o jejich oblečení se stará manželka, ti muži se tomu kupodivu nebrání.

Poznal jsem i pár případů, kde muž vysokoškolačky byl maturant nebo jen vyučený. Někdy tu vadil víc ten pocit, že nemá školu, než že by si ti dva neměli co říci, kvůli různé úrovni intelektu.

Znám i pár případů, kdy manželství ženě skutečně nevyšlo. Právě ten případ, kdy si dotyčná hodně vybírala, pak si uvědomila, že jí ujíždí vlak, tak pak rychle vzala, co bylo.

0 0
možnosti

Martin_H

25. 2. 2011 20:59
Co to znamená?

"A Anička udělala to, co se ženám jejího věku, váhy a rodinné situace už dávno důrazně nedoporučuje"

To jako může snít jen žena s nějakou váhou, věkem a rodinnou situaci? Pobavila jste mě...

Problém snad nebude ve snění, ale v logickém uvažování nad strategií a taktikou vedoucí k jeho alespoň částečnému naplnění, ne?

Docela by mě zajímalo, co si pak ne/můžete se svou váhou, věkem a rodinnou situací dovolit Vy...;-)

0 0
možnosti

Katka1

26. 2. 2011 9:37
Re: Co to znamená?

To opravdu měl být vtip. Příliš dlouhé snění se nedoporučuje žádným ženám. Ale, bohužel, představovat si, že mám-li patnáct kilo nadváhy, dvě nemanželské děti, výuční list na obor kuchařka a totálně holý zadek, bude do vztahu se mnou celej hrr mladej pohlednej bohatej vysokoškolák bez závazků, je s prominutím...... velmi naivní.

Co se mé váhy, věku a rodinné situace ve vztahu ke snění týče, nejsem kuchařka a nemám děti ani patnáct kilo nadváhy. Nicméně zadek mám úplně stejně holý jako Anička. Co z toho vyvodit? Zkuste sám...

0 0
možnosti

Dworkin

25. 2. 2011 19:31
Hmm

Nevrátit se k rodičům kvůli nějakým výčitkám, to nepovažuju zrovna za racionální a dospělé rozhodnutí. Pro výpověď z nájmu pak existují nějaké regule, a pokud je to vaše kamarádka, tak jí můžete pomoct, kdyby se to vyvíjelo nějak šikanózně. 

0 0
možnosti

Katka1

25. 2. 2011 20:21
Re: Hmm

To dost záleží na tom, jak se to bude vyvíjet. Jestli to Barbie koupí a bude tam chtít bydlet, protože jinej byt nemá, a řádně podá návrh k soudu, tak nezbyde než sklapnout uši a jít. Soudy v takových případech rozhodují rychle a jednoznačně, zvlášť nabídne-li Barbie adekvátní náhradní byt (ovšem už bez regulovaného nájemného).

0 0
možnosti

majja

25. 2. 2011 19:29
Moc

hezká, příjemná a čtivá pohádka. Nebo balada. Ale ta asi musí být ve verších. :-)

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS